Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън вадят уникално предно крило

Макларън вадят уникално предно крило

39
0
предно крило

Тимът на Макларън закара на техническия преглед тази вечер в Сингапур ново уникално предно крило, което е част от новия аеропакет за бавни писти. Крилото е много интересно с вертикални ограничители почти в средата на елементите отляво и отдясно, но със специални профили след тях до края. Решенията целят да се изчисти потокът около предните гуми и към пода. Колата трябва да стане по-стабилна в острите завои и върху неравности и бордюрите. Дженсън Бътън заяви, че е уверен в подобряването поведението на МР4-25, защото всичко е било тествано в аеротунела и симулатора и в тима са сигурни, че няма да се повтори картината от състезанието в Унгария, когато на бавния Хунгароринг тимът от Уокинг изостана значително от Ред Бул и Ферари.

– Тук трасето е съвсем различно от Унгария – категоричен бе британецът. – Много по-хлъзгаво е, но без неравностите, които има в Будапеща. Грипът ще е много по-малко, но е по-равно. Тук пистата прилича по-скоро на Монако или Валенсия, отколкото на Унгария, пък и наистина ще има много промени по колите. Любопитен съм да видя дали ще се промени картината, след като ФИА въведе новите правила за стабилността на предните крила и подовете. Ясно е, че тези решения носят полза на едни и загуба за други тимове и наистина е интересно дали превъзходството на Ред Бул на подобни трасета ще се запази и тук.

С чудесно чувство за хумор и широка усмивка Дженсън заяви откровено днес, че всъщност както и да се развие първенството до края на шампионата, то той ще бъде доволен.

– Годината всъщност може да завърши от тук до края само като хубава или перфектна, ако спечеля титлата – заяви шампионът, – но при всички случаи съм щастлив, че участвах в един такъв сезон с петима претенденти. Не знам от кога не е имало такова нещо, от осемдесетте [години] или по-рано. Няма значение, за мен наистина този шампионат е удоволствие, да се боря за победите във всяко състезание, за титлата.

Бътън призна още, че няма защо да крие усмивката и факта, че сега му е много по-леко отколкото преди година, когато трябваше да защитава натрупаните точки в първенството от по-силните от него съперници.

Приятелски заяви също така, че не завижда на Марк Уебър, който като него има зад гърба си огромен 10-годишен опит и е наясно, че може би сега е неговият единствен шанс за короната.