Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън вярват в подобреното представяне на МР4-25

Макларън вярват в подобреното представяне на МР4-25

38
0

Екипът на Макларън вярва, че болидът им МР4-25 ще се представи в Гран при на Сингапур по-добре, отколкото на другите нискоскоростни писти през сезона.

– Уикендът за Гран при на Сингапур винаги е бил интересен, защото според мен дава доста точна идея за съдбата на всеки от нас в световния шампионат – обясни Дженсън Бътън. – Последният път, когато се състезавахме на нискоскоростна писта, бе в Унгария в началото на август. Нашият болид не бе особено конкурентоспособен там, но не знаем как ще се представят съперниците ни, тъй като последните две трасета бяха съвсем различни. А и много неща се промениха от старта в Будапеща досега – някои доста сериозни промени в правилата относно гъвкавостта на отделни компоненти, а и инженерите в завода не спряха да работят, за да направят М4-25 по-добър на по-бавни писти – допълни световният шампион.

Според него сега ще се изясни напълно дали усилията на екипа през последните два месеца са върнали тима в битката на конфигурации с високо аеропритискане. Същото мнение изрази и съотборникът му Люис Хамилтън, но за него коментарът преди старта започна със спомените от миналогодишния му успех:

– Победата в Сингапур през 2009 г. бе един от най-удовлетворяващите успехи в кариерата ми във Формула 1. Целият отбор работи за този резултат от началото на уикенда, преодоляхме куп проблеми, но не се отказахме, докато не спечелихме. Усещането при пресичането на финалната линия бе брилянтно.

Хамилтън каза още веднъж, че е теглил черта на случилото се на Монца и си е взел поука от катастрофата с Фелипе Маса (Ферари), която го извади от Гран при на Италия още в първата обиколка.

– Макар всичко да бе крайно разочароващо, то понякога като че ли има нужда нещо подобно да стане, за да изостриш сетивата си, да се стегнеш и мотивираш в толкова важен момент от сезона – допълни той, а след това се върна на предстоящото състезание: – Трудно е да се каже колко конкурентоспособни ще сме в Сингапур. Монца напомня доста на пистата в Канада, но това улично трасе е като тези в Монако и Унгария, където имахме грижи. Инженерите обаче са позитивно настроени и смятат, че сме направили добър прогрес, така че нямам търпение да изляза на пистата. Така че според мен ще започнем тазгодишния уикенд уверено след няколко добри теста плюс работата в аеродинамичния тунел. Надпреварата би трябвало да ни даде по-ясна индикация къде точно се намираме в шампионата. Аз лично определено искам да взема възможно най-много точки – категоричен бе Люис.