Начало Лайфстайл Макларънът МР4-23 на Хамилтън пристигна в музея на Мерцедес-Бенц

Макларънът МР4-23 на Хамилтън пристигна в музея на Мерцедес-Бенц

188
0

Мерцедес анонсираха, че ще изложат на показ болида на Люис Хамилтън от миналата година в официалния си музей в Щутгарт, Германия.

Експонатът ще е част от празненствата в чест на 75-годишнината от появяването на легендарните „Сребърни стрели“ на Мерцедес през 30-те години на миналия век. Посетителите ще имат възможността да видят колата на Хамилтън от миналогодишния сезон във Ф1, както и всеки един от останалите знаменити състезателни автомобили на марката от 1934-та година насам. Колите (общо 40) ще бъдат изложени на уникална полегата дълга сцена в специалната секция на музея, наречена „Състезания и рекорди“.

Самият Хамилтън изрази очарованието си от музея:

„Да съм в тази фантастична сграда е особено завладяващо, защото точно тук представихме МP4-23 през януари миналата година. Така че може да се каже, че шампионската ми кола се връща вкъщи, където ще се срещне не само с предишният носител на титлата – МР4-14 от ’99-та на Мика Хакинен, но също така и с най-невероятната изложба на всички исторически шосейни и състезателни произведения на изкуството на Мерцедес-Бенц в целия свят“, сподели той.