Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън-Мерцедес склонни да прекратят договора на Алонсо

Макларън-Мерцедес склонни да прекратят договора на Алонсо

33
0

Изпълнителният борд на акционерите в Макларън и партньорите им от Мерцедес е решил, че Алонсо не трябва да представлява тима и марката им през сезон ’08, твърдят запознати.###Изпълнителният борд на акционерите в Макларън и партньорите им от Мерцедес е решил, че Алонсо не трябва да представлява тима и марката им през сезон ’08, твърдят запознати. Решението е било взето на събрание в Щутгарт.
Според договора си испанеца трябва да остане в тима на Рон Денис и през следващия сезон. Заради всичко случило се през настоящата състезателна година обаче е много вероятно Алонсо да отиде в друг екип. Подобно развитие на събитията не отрече и спортният директор на Мерцедес Норберт Хауг.
„Ако някой изрази абсолютното си убеждение, че не желае да прави нещо, тогава има начини да постигне това – каза Хауг. – Ние имаме договор и след последния за сезона старт ще видим каква е ситуацията.”
Същевременно германецът категорично отрече, че от Макларън могат да принудят Фернандо да не кара във Формула 1 догодина.
„Това не е нашият стил”, бе краткият коментар на Хауг по въпроса.