Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън се готви за експериментално състезание

Макларън се готви за експериментално състезание

55
0

Екипът на Макларън се готви за експериментално състезание след днешната квалификация за Гран при на Русия. Това заяви пилотът на тима от Уокинг Фернандо Алонсо. Испанецът отпадна още след първата част на сесията, като заради наказанието за смяна на компоненти по задвижващата система на Хонда ще стартира предпоследен или последен в зависимост от това дали катастрофиралият тежко Карлос Сайнц ще бъде в състояние да стартира утре.

„Състезанието все пак ще бъде важно за нас , тъй като имаме някои експериментални части тук, които са насочени към проекта ни за догодина, коментира испанецът. – Имаме нужда от информация от тях. С наказанията, независимо от резултата в квалификацията, щяхме да стартираме последни.”

Дженсън Бътън с другия Макларън се отърва от наказания този уикенд и след по-добра квалификация ще потегли 13-и.

„Това винаги е била слона писта за нас, заяви британецът. – Не очаквах да съм 13-и. Затова мисля, че свършихме добра работа. Във втората част на квалификацията беше доста по-студено. В последната ми бърза обиколка имах ниско сцепление, но не беше много зле.Ще бъде тежко състезание утре.”