Начало Автомобили МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ НА ПЪТЯ С НОВИТЕ

МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ НА ПЪТЯ С НОВИТЕ

220
0

На среща с представители на българските медии гигантът в производството на гуми Michelin представи своите предложения за зимния сезон и припомни съветите на Bibendum за шофиране при тежки условия. На срещата присъстваха Лаура Антонов, връзки с медиите на Michelin за Румъния и Балканите, и търговските представители за България Димитър Спасов и Явор Янчев.
Пред събралите се в столичния клуб “Ялта” журналисти Димитър Спасов припомни нуждата от смяна на гумите при спадане на температурите под 7°C и сподели мисията на компанията да осигурява максимална сигурност по влажни пътища, мобилност в снежни условия и дълъг срок на експлоатация.
“Необходимостта от подходящи гуми при зимни условия е безспорна и затова Michelin предлага пълна гама от продукти, които позволяват на всеки шофьор, навсякъде по света, да шофира в пълна безопасност и с добре приспособени гуми”, каза Спасов.
MICHELIN Alpin 3 са предназначени в Европа за компактни градски семейни автомобили с 4 врати и еднообемни компактни автомобили. Гумите са разработени, за да осигурят максимална сигурност и дълъг срок на експлоатация, както и къс спирачен път. Спирането, движението на автомобила в завои и сцеплението са гарантирани върху влажна или мокра настилка благодарение на нова гумена смес, която включва използването на слънчогледово растително масло.
Наскоро най-влиятелните автомобилни клубове в Германия, Австрия и Швейцария – Allgemeiner Deutscher Automobil Club, Österreischischer Automobil Motorrad Touring Club и Touring Club Suisse, сравниха поведението на деветнадесет зимни гуми 185/60 R14, сред които и Alpin на Michelin на влажен и заледен терен. Беше направен и тест за издръжливост, който посочи гумите Alpin като безспорен фаворит. Новите Alpin бяха препоръчани и от Allgemeiner Deutscher Automobil Club, и от немската автомобилна асоциация, които ги определиха като “безупречни”.
Новите MICHELIN Alpin 3 осигуряват силно сцепление при потегляне и позволяват ускорение до 9% по-бързо върху заснежени пътища в сравнение с другите гуми, предлагани на пазара.
За да осигури по-голяма мобилност на автомобила в снежни условия, структурата на новите MICHELIN Alpin има 47% повече шарка на протектора отколкото при други гуми. Нещо повече, новата MICHELIN Alpin е с продължителност на използване 13 000 км повече в сравнение с която и да е друга гума. Освен дългата експлоатация, която е източник на икономии, MICHELIN Alpin има също така слабо съпротивление при движение. Именно това съпротивление прави само по себе си икономии от 96 литра гориво за продължителността на използване на гумата.