Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маля доволен от точките в първия старт

Маля доволен от точките в първия старт

44
0

Съсобственикът и шеф на Форс Индия Виджай Маля бе изключително щастлив от изхода на първото състезание в Бахрейн. След като в миналогодишния шампионат индийският екип задмина Торо Росо за деветото място, то сега тимът от Силвърстоун успя да се възползва от новата точкова система.

В Бахрейн Адриан Сутил потегли от девета позиция, но в последствие изостана, докато Витантонио Лиуци успя да се възползва и в крайна сметка завърши на девета позиция.

Какъв страхотен старт на сезона!“ – коментира Маля. „Аз съм изключително доволен, че спечелихме точки от първия старт за сезона. Целта ни бе да спечелим точки и знаехме, че имаме необходимото темпо, но наистина постижението носи страхотно удовлетворение.“

Тонио направи страхотно състезание, като караше с темпото на топ отборите в челото, а това е особено окуражаващо за предстоящите надпревари. Адриан нямаше късмет, знам, че той ще бъде разочарован от факта, че не е успял да се възползва от добрата си стартова позиция, но има много състезания, а той е гладен за точки, така че не мисля, че ще му трябва да чака дълго.