Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маля: Няма защо да съжаляваме за пропуснати шансове

Маля: Няма защо да съжаляваме за пропуснати шансове

43
0
Виджай Маля,Форс Индия

Собственикът и шеф на тима от Формула 1 Виджай Маля е убеден, че отборът му има много работа пред себе си за последните пет старта от световния шампионат на Формула 1 за 2010 г.

– Определено се надявахме да спечелим точки в Монца, но нямахме никакъв късмет както в квалификацията, така и в състезанието. Въпреки това има толкова много, за което да се борим в настоящия етап от шампионата, че няма защо да гледаме назад и да се съжаляваме за пропуснатите възможности: трябва да се възползваме максимално от предстоящите ни шансове – заяви индийският милиардер.

Според него VJM03 в конфигурация за предстоящата надпревара ще върви добре:

– Разполагаме с добър пакет за Сингапур, върху който е работено дълго във фабриката и аеродинамичния тунел. Ясно е, че необходимото ниво на аероприлепяне е много различно от това в последните два старта, но според нас имаме добър компромис между скорост и баланс в завоите, нужен за представяне на ниво на писта с както с ниско, така и с високо аеродинамично сцепление. Със сигурност искаме да сме шести в шампионата при конструкторите и не трябва да позволяваме на Уилямс да ни задминат. Това е приоритет – каза още Маля.