Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маля очаква подобрение във Форс Индия спрямо 2009 г.

Маля очаква подобрение във Форс Индия спрямо 2009 г.

46
0

За трети сезон ще се състезава във Формула 1 тимът на Форс Индия, притежаван и финансиран (до известна степен) от индийския милиардер Виджай Маля. След няколкото чудесни представяния през втората половина на 2009 г. екипът започва новата състезателна година със сериозни надежди да се бори за точки и подиуми при всеки удобен случай. Шефът на тима Маля разкрива повече в краткото си интервю, предоставено от пресофиса на отбора.

– Какви мисли ви вълнуват в началото на толкова решителен за Форс Индия сезон?

– Завършихме 2009 г. наистина много добре – спечелихме първите си точки, подиум и се изкачихме една позиция по-нагоре в подреждането при конструкторите. Това само по себе си е достатъчно за сериозно вдигане на летвата за предстоящия сезон, но ние самите сме решени да се издигнем на следващото ниво. Редовно взимане на точки и при възможност – подиуми – трябва да е целта ни, а знаем, че можем да я постигнем. Вярвам много в пилотите ни и техническия екип, като смятам, че до момента всички работят чудесно заедно при изграден добър ритъм.

– Окуражен ли бяхте от представянето през зимата?

– Останах окуражен от цялостното представяне – и на пистата, и във фабриката. Времената от изпитанията ни дадоха някои доста позитивни заглавия в пресата, но е много трудно да се каже къде сме [спрямо съперниците] до Бахрейн. Първоначалната информация от пилотите обаче е окуражаваща, а ако те се чувстват удобно и добре в колите, се намират в чудесна позиция да атакуват – понякога това се равнява на три-четири десети [от секундата] по-добри постижения.

– Откъде идва разликата във Форс Индия спрямо миналия сезон?

– Основно от това, че миналогодишният автомобил бе великолепна база за подобрение, която използвахме максимално. Във втората част на 2009 г. имахме определено сериозни успехи – на моменти болидът ни бе дори с потенциал за победи. Подходът ни към VJM03 се основаваше на това и развихме предишната си кола възможно най-много. Стабилността е критичен фактор, а и се фокусирахме 100% върху това да подчертаем силните си страни, докато поправяме слабостите. Според мен Марк Смит (техническият директор на Форс Индия – б.р.) свършиха отлична работа.