Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маля: Победата на Торо Росо ни вдъхнови

Маля: Победата на Торо Росо ни вдъхнови

29
0

Собственикът на тима на Форс Индия, Виджай Маля, е категоричен, че сезон 2009 ще бъде истинското изпитание пред тима му.

Базираният в Силвърстоун отбор, който се състезаваше под името Спайкър през миналата година, не е печелил точки през този сезон. Маля обаче казва, че през тази година не са очаквали толкова много, колкото през следващата.

„Следя прогреса в този тим. Трябва да бъдем по-конкурентоспособни. Но 2009 година ще бъде истинското изпитание” – казва Маля.

„Не съм спирал да твърдя, че ще правим дребни стъпки през 2008 година – като да влезем във втората част на квалификацията например. И мисля, че го постигнахме.”

„Но сега се състезаваме, побеждаваме Хонда и Уилямс. През 2009 няма да имаме извинения, затова и ще направя всичко, за да бъдем достатъчно силни.”

Маля казва, че победата на Торо Росо в Италия е била донякъде вдъхновение и за неговия собствен екип, надявайки се, че тимът му ще може да повтори това след година.

„Не можеше да се радвам повече” – казва индиецът за победата на Торо Росо. „Отидох при Герхард Бергер и Франц Тост и ги поздравих след квалификацията, а разбира се, и след състезанието.”

„Бе фантастично, че Формула 1 доказа, че и независимите отбори могат да печелят. Това е страхотно вдъхновение и за Форс Индия. Надявам се да бъдем в същата позиция след година.”

По отношение на предстоящата Гран при на Сингапур той казва, че очаква дъжд, но за сметка на това не очаква пилотите му да блестят въпреки сложните условия.