Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маля признава за интерес към Бруно Сена

Маля признава за интерес към Бруно Сена

51
0

Виджай Маля призна, че е проявил интерес към Бруно Сена – бившия пилот от GP2, който изпусна за малко място във Формула 1.

25-годишният Сена, племенник на трикратния шампион, Айртон Сена, изглеждаше фаворит за свободното място до Дженсън Бътън пред тази година, но след като Рос Браун купи бившия тим на Хонда, той реши да се възползва от опита на Рубенс Барикело.

Индийският милиардер, Маля, е собственик и шеф на тима на Форс Индия. Той е обмислял евентуални промени в пилотската си двойка, но в края на краищата реши да се придържа към Джанкарло Фисикела и Адриан Сутил.

„Имаше прекалено много промени, които направих в тима” – каза той. „Имахме промени в ръководството, а аз търсех малко стабилност и приемственост.”

Индиецът намеква обаче, че предвижда промени за следващата година, имайки предвид факта, че 36-годишният Фисикела е на път да прекрати кариерата си скоро.

„Знам, че Джанкарло е към края на състезателната си кариера. Това може и да не стане следващата година, но определено предстои” – каза Маля.

„Има доста младежи, които само чакат – един от тях е Бруно Сена. Всички мислехме, че Браун GP ще изберат него, но те предпочетоха Барикело. В подходящия момент ще погледнем към младите” – завърши шефът на Форс Индия.