Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маля се надява на подиум в Малайзия

Маля се надява на подиум в Малайзия

47
0

Виджай Маля се надява отборът на Форс Индия да постигне първи подиум за тази година в Малайзия. Индийският екип може да се похвали с точки и от двете състезания, изминали за този сезон.

И въпреки че Адриан Сутил е винаги по-бърз в квалификациите от съотборника си Витантонио Лиуци, то именно италианецът досега е спечелил всички точки за тима на Форс Индия.

Адриан е много бърз и е страхотен пилот, така че явно става дума за карма – няма друго обяснение“ – казва Маля за официалния сайт на Формула 1. „Той спокойно можеше да завърши на по-добра позиция в Австралия, така че явно бе липса на късмет. И тъй като в Индия вярваме в кармата, явно трябва да направя нещо по въпроса.“

Съответно Маля е уверен, че промените в техническия екип преди началото на сезона няма да навредят на представянето на отбора. Екипът трябваше да се раздели с Джеймс Кий, който замени Вили Рампф начело на техническия екип в Заубер.

С оглед на силното представяне на екипа и на бъдещата Гран при на Индия Маля продължава със смелите планове: „По план ние печелим точки и може би ще спечелим и няколко подиума, а за 2011 година трябва да бъдем постоянно на подиума… Доколкото го разбирам, индийската Гран при ще бъде в края на сезона, което ни предоставя достатъчно време – а аз искам да бъдем на подиума.“