Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малдонадо: Две спирания в бокса вече са по-вероятни

Малдонадо: Две спирания в бокса вече са по-вероятни

56
0

Видимо доволен бе Пастор Малдонадо след днешния първи ден тренировки на пистата Монца. В него автомобилите на Лотус отново постигнаха добра скорост и заедно със съотборника му Ромен Грожан заеха седмо и осмо място пред пилотите на Уилямс.

Колата определено е добра тук, балансът още не е 100% перфектен, но като цяло е добър – обобщи венецуелският пилот. – Има завои, на които не стоим още съвсем добре, но това е нормално за петък.

На въпрос на ClubS1 променили ли се и до колко поведението на колата с новите налягания в гумите, според изискванията на Пирели, Пастор обясни, че всъщност доста неща са различни.

Със сигурност се загуби стабилност на задните гуми, а освен това се увеличи и износването им – коментира той.-  Тази вечер всичко ще бъде анализирано заедно с хората от Пирели и ще видим внимателно какво е износването, има промяна, наистина.

Все така във връзка с новите правила за гумите, пилотът на Лотус обясни още, че в новата ситуация стратегията вероятно ще се промени за неделното състезание.

Изглежда стратегията с два стопа става все по-вероятна, иначе преди промяната стопът ще е само един, но сега може би няма да стане – бе откровен Малдонадо. Той отбеляза още, че може би на тази писта основни съперници на неговия тим ще са момчетата от Форс Индия и Уилямс, но изрази респект от скоростта на Форс Индия, а що се отнася до Уилямс бе категоричен :

– Силата на Уилямс се вижда едва в събота, когато превключат на квалификационен режим, в петък обикновено не са бързи и след това изведнъж излизат напред и вероятно едва утре ще видим истинския им потенциал и скорост.

Пастор отбеляза още, че наистина темпото на Мерцедес е повече от респектиращо, но не би могъл да каже, в каква степен то се дължи на новата им задвижваща система.

Той каза, че със сигурност с нетърпение очаква тя да се появи и в неговия автомобил.

Междувременно от Мерцедес отбелязаха, че възможно най-бързо ще доставят нови задвижващи системи на тимовете си партньори, щом успеят да произведат всички детайли, което не е имало как да се случи за този уикенд.