Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малдонадо потвърден в Уилямс

Малдонадо потвърден в Уилямс

23
0
Пастор Малдонадо

Пастор Малдонадо бе потвърден официално като пилот на Уилямс ден, след като ФИА публикува официалния списък на участниците в световния шампионат на Формула 1 през 2012 г. Сър Франк Уилямс заяви, че венецуелецът е доказал през изминалия сезон, че е не само бърз, но и постоянен в състезателното си темпо.

Благодарение на Пастор стигнахме няколко пъти до Q3, а представянето му в Монако бе изключително. Освен това той се установи чудесно в отбора, допринасяйки за прекрасната работа както във фабриката, така и с партньорите ни. Ще играе важна роля през 2012 г., когато ще подсилим тима и ще продължим напред – допълни англичанинът.

Пилотът е убеден, че конкурентоспособността на екипа ще е по-добра през следващия сезон след трудната 2011 г.

Доволен съм, че имам възможност да продължа с Уилямс и ще помагам максимално отборът да се върне в челото на грида. Това е и личен шанс за мен да продължа да уча и да се развивам – каза още той.

Валтери Ботас пък ще е трети състезател в Уилямс. Плановете са той да участва в 15 от петъчните свободни тренировки догодина. Финландецът участва в тестовете за млади пилоти с екипа и демонстрира добро владеене на автомобила, впечатлявайки и инженерите с работата си.