Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малдонадо се оплака, че Уилямс FW35 е неуправляем, докато Ботас се класира...

Малдонадо се оплака, че Уилямс FW35 е неуправляем, докато Ботас се класира за Q2

43
0
Пастор Малдонадо

Пастор Малдонадо заяви, че Уилямс FW35 е неуправляем автомобил – едва няколко седмици, след като заяви, че това е най-добрата кола, която е карал в кариерата си. Венецуелецът отпадна в Q1 на квалификацията днес (останалите два сегмента бяха отложени за неделя).

– Мисля, че екипът се е върнал към състоянието отпреди две години. Трябва да работим много упорито, за да оправим проблемите. Колата в момента е неуправляема. Това е – заяви Малдонадо.

Според него FW35 ще е по-конкурентоспособен в състезателни условия, но смята, че Уилямс-ът няма да пасне на условията на Албърт парк.

– Бяхме бавни и на сухо, и на мокро. Поради някакви причини не адаптирахме автомобила си към това трасе – каза още той.

Само преди около месец Малдонадо заяви, че тази кола е:

– Най-добрият болид, с който съм разполагал, особено в първи тест, в сравнение с предишни години. Определено има голяма подобрение. Направена е сериозна крачка напред, гарантирам това. Все пак имаме много работа по автомобила. Още в симулатора видяхме, че има подобрение, а в Барселона го потвърдихме. Според мен този FW35 е добра стартова база – по-добра, отколкото тези в предишните две години. Мисля, че ще ми достави удоволствие да карам болида и че можем да постигнем чудесни резултати – бе част от коментара на венецуелския пилот по време на тестовете.

В същото време обаче съотборникът му Валтери Ботас се класира за Q2. Той бе единственият дебютант, прескочил ситото на първия квалификационен сегмент.

– Това определено беше интересно! Изобщо не бяха най-лесните условия като за първа квалификация… Продължаваме утре – коментира финландецът.