Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малдонадо сменя и скоростна кутия

Малдонадо сменя и скоростна кутия

45
0
катастрофа,Пастор Малдонадо,удар

Малшансът на Пастор Малдонадо продължи да го преследва с пълна сила през днешния ден. Венецуелецът бе наказан с преместване 10 места назад на стартовата решетка заради удара му в Серхио Перес (Заубер) в последната свободна сесия сутринта.

Стюардите постановиха, че инцидентът е можел да бъде избегнат и затова наложиха санкцията. Обяснението на самия пилот бе, че изтървал за секунда колата и не успял да избегне съперника си в момента, когато я върнал на правилната линия.

При това положение 9-ото време на състезателя на Уилямс се превърна в 19-а позиция на грида. Малко по-късно обаче стана ясно, че тимът ще смени и скоростната кутия в неговия FW34. Това ще доведе до второ наказание – връщане с още 5 позиции на грида.

При това положение Пастор най-вероятно ще е последен на решетката. Само преди две седмици Малдонадо бе на полпозишън и спечели старта в Испания.

Проблемът със скоростната кутия бил открит при проверката на колата след квалификацията.

Болидът бе със сериозни повреди и момчетата свършиха страхотна работа, за да излезе следобед – обясни главният инженер на тима Марк Гилан. – Не се съмнявам, че можехме да сме на четвърта-пета позиция с чисти обиколки, дори може би по-напред. Но Пастор бе със стари гуми суперсофт в Q3. Разочароващо е. Все пак автомобилът е с добро поведение – допълни той.