Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малко е вероятно е да има решение за гумите в Испания

Малко е вероятно е да има решение за гумите в Испания

61
0

Ситуацията с гумите във Формула 1 за 2011 година вероятно няма да бъде решена по време на предстоящия уикенд в Испания.

Стефан Доменикали (шеф на Ферари) и Мартин Уитмарш (шеф на Макларън и председател на ФОТА) коментираха миналата седмица, че проблемът с оттеглянето на Бриджстоун вероятно ще бъде решен в Барселона.

Според мен в Барселона ще имаме повече информация, дори може би 100 % от нея“ – каза Доменикали.

След срещата на ФОТА в сряда обаче техническият директор на Уилямс Сам Майкъл каза, че едва ли в Испания ще има готово решение. Първоначално се предполагаше, че Асоциацията на отборите от Формула 1 е постигнала споразумение с Мишлен, но в последствие Ейвън направиха доста добро предложение, което бе харесано от Бърни Еклестън и по-малките екипи.

В същото време и от италианската марка Пирели показаха интерес от Формула 1, но преговорите в рамките на ФОТА бяха съсредоточени предимно около Мишлен и Ейвън.

Ейвън са доста по-евтини, но пък не са толкова доказан продукт, въпреки че са правили някои доста конкуренти продукти“ – коментира Майкъл пред „Би Би Си“. „Ейвън са по-голямата неизвестна, тъй като Мишлен скоро участваха във Формула 1. Но има значителна разлика в разходите, като вероятно се говори за три пъти по-висока цена с Мишлен.“