Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малшанс за “биковете”

Малшанс за “биковете”

74
0

Невероятен малшанс сполетя пилотите на Торо Росо през втория ден от уикенда за Гран при на Канада. Себастиан Фетел излетя на девети завой и потроши дясната част на колата си в стената. Повредите по шасито бяха толкова сериозни, че тимът директно реши германецът да кара в състезанието с резервното. Нямаше време обаче всичко да се довърши за квалификацията и Фетел проследи тренировката за място от бокса, а в състезанието ще стартира от питлейна.
Случилото се истински разочарова младежа, който завърши пети в Монако преди две седмици. С новия болид STR03 Фетел върви определено по-добре и се надяваше да продължи прогреса.
Съотборникът му Себастиен Бурде не изостана и се блъсна в същата стена, също в последната сесия преди квалификацията. Ударът на французина не бе толкова сериозен, но пък вследствие на инцидента му се наложи да смени скоростната кутия. Така автоматично Бурде отнесе санкция от преместване с пет места на грида.

Надеждите и на Ред Бул претърпяха удар, след като Марк Уебър (на снимката) катастрофира в края на втория квалификационен сегмент. Австралиецът отново бе достатъчно бърз, за да се класира сред най-бързите 10 пилоти. При инцидента обаче и той повреди автомобила си и въобще не кара през последните 10 минути на официалната сесия за място на грида.