Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малшанс за Ковалайнен в надпреварата

Малшанс за Ковалайнен в надпреварата

39
0

След прекрасното си завръщане в кокпита в петък и чудесното представяне вчера в квалификацията за Гран при на Турция, Хейки Ковалайнен бе сполетян от малшанс днес в състезанието. Финландецът, който преди две седмици претърпя много сериозна катастрофа на пистата Каталуния в Испания, застана на първа редица на грида до Фелипе Маса (Ферари), но надпреварата не мина никак гладко за нето.
Състезанието ми не бе добро. Направих лош старт от мръсната страна на пистата. След това с Кими леко се докоснахме, заради което спуках задна лява гума. Първоначално не бях сигурен дали гумата е повредена или не, но докато колата за сигурност бе на пистата осъзнах, че трябва да вляза в пита за нова гума – разясни ситуацията Хейки.
Пилотът на Макларън бе стартирал в надпреварата и с доста гориво, което комбинирано с непредвидения ранен питстоп направи състезанието наистина трудно за него. След излизането си от бокса Ковалайнен бе на последната 18-а позиция и трябваше да се бори за всяко място в колоната. До финала успя да навакса общо 6 и завърши 12-и.
Дадох най-доброто от себе си, но за съжаление не взех точки. Случват се такива неща, а иначе не беше лош уикенд и наистина се радвах да съм пак в автомобила. Жалко, че не взехме точки днес, но съм наистина оптимист за Монако – допълни той.