Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малшанс за състезателите на Торо Росо

Малшанс за състезателите на Торо Росо

92
0
Себастиен Буеми

Теч на вода, който механиците не успяха до оправят до затварянето на питлейна преди старта за Гран при на Сингапур, принуди Хайме Алгерсуари да стартира от бокса. Испанецът трябваше да се нареди 11-и на грида, но малшансът не го обезкуражи и в крайна сметка пресече финала 12-и – истинско постижение, като се има предвид къде се намираше в първата обиколка от надпреварата.

– Доволен съм, че завърших състезанието, но честно казано, то бе от едно от най-скучните в кариерата ми. Бях блокиран в колона от автомобили, където на практика не можех да направя нищо. А можеше да е добра възможност да спечеля точки, която се обърка още преди старта. Надеждите ми изчезнаха, когато се оказа, че трябва да потегля от пита. Поне направих три изпреварвания. От позитивна гледна точка смятам, че колата е със значително подобрено представяне – нали все пак от последен станах 12-и – коментира Алгерсуари.

Съотборникът му Себастиен Буеми е на две позиции зад него, като за него надпреварата бе трудна, въпреки доброто потегляне при изгасването на светофарите.

– В първия тур се докоснахме с [Камуи] Кобаяши и това вероятно причини някакви повреди, защото по-нататък предната част се дестабилизира. Затова решихме да спра и да сменим предното крило, а за да сме съвсем сигурни, сложихме и нови гуми. Излязох зад [Виталий] Петров и изкарах голяма част от дистанцията зад него. После се наложи още един бокс заради налягането в хидравличната система. Третото спиране бе за меки гуми, а без всички тези трудности десетото място щеше да е постижимо – разочарован бе швейцарецът.