Начало Автомобили Mansory 599 GTB

Mansory 599 GTB

86
0

Появиха се нови снимки на страхотния тунингован вариант на Ferrari 599, представен от Mansory. Вероятно великолепното Ferrari 599 е последният автомобил, който се нуждае от някакво преправяне, но немският тунинг майстор Mansory явно не е на това мнение и са подготвили нови аксесоари от въглеродни влакна, както и специален performance пакет, създаден специално за вдъхновяващия GT. Тунинг студиото разкри последния си пакет на тема 599 по време на автомобилното изложение в Женева, като наред с него бе и вариант на Mercedes McLaren SLR, както и на Rolls Royce Drophead Coupe.

Специалният пакет включва нови компресори и уникална система за междинно охлаждане. V12 агрегатът с компресори е допълнително подсилен от спортен въздушен филтър, както и модифицирана електроника. Това увеличава мощността на 6-литровия агрегат от 620 на 720 к.с., като въртящият момент скача с още 92 Нм. Спринтът до 100 км/ч в резултат на това става за 3.7 секунди (с 0.2 секунди по-малко), а максималната скорост е 340 км/ч.

В допълнение към подобренията по двигателя Mansory също така интегрират и специални лети джанти с размер от 20 инча отпред и 21 инча отзад. Така едно предно колело тежи само 13 кг, с което се превръща в едно от най-леките колела. Използвайки предимно алуминий, видимо се подобряват ускорението, както и спирачният път, та дори и управлението на модела. Иначе модификациите по каросерията включват уникален аеродинамичен кит с нови странични прагове, преден спойлер и интегриран заден дифузьор.