Начало Автомобили Mansory SLR

Mansory SLR

79
0

От Мансори пуснаха нови снимки не на своята интерпретация на тема Мерцедес Макларън SLR. Макларън произвеждат своя Мерцедес Бенц SLR МАкларън от 2004 година, но едва наскоро специалистът в областта на тунинга на супер автомобили Мансори реши да се захване с него и да го трансформира в новия Renovatio. В последния вариант на автомобила той не само има нови аеродинамични подобрения, но освен това и двигателят си получава нов компресор, а и интериорът е допълнително стилизиран.

Първата задача за инженерите е била да се намали теглото на SLR. За да стане това обаче, компонентите са били заменени с по-леки свои еквиваленти. Серийните колела например са заменени с ултралеки оребрени алтернативи, докато много от частите са заменени от такива, изработени от въглерод.

Предната престилка в случая е създадена, за да прокарва специално въздуха до два междинни охладителя зад предната броня. Целият кит е допълнен от чифт нови странични прагове, както и допълнително разширени задни калници. Задната престилка пък включва нов интегриран заден дифузьор, който да се грижи за допълнителния натиск и да придава по-състезателен вид на SLR.

5.5-литровият V8 двигател е стандартният агрегат с 630 к.с., но е допълнително пипнат до 700 к.с. и въртящ момент от 880 Нм, постигнати благодарение на нов компресор и специален кит за охлаждане. В резултат на това Renovatio ускорява до 100 км/ч за 2 десети по-малко време, като и максималната скорост скача на 340 км/ч.

Отвътре водачът ще може да види изобилие от кожа, въглеродни елементи, както и нови алуминиеви педали и осветени панели по вратите.