Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маркионе: Настройките ни бяха грешни, подценихме трасето

Маркионе: Настройките ни бяха грешни, подценихме трасето

37
0
Серджо Маркионе

Президентът на Ферари Серджо Маркионе заяви, че тимът сам си е причинил проблемите в Гран при на Италия, където пилотите на Скудерията Себастиан Фетел и Кими Райконен завършиха 3-и и 5-и. Двамата бяха далеч от скоростта на първите двама Хамилтън и Ботас от Мерцедес.

А това бе малко изненадващо с оглед на силното темпо на Фетел в предишния кръг на Спа, където Себастиан бе много близо до скоростта на Люис., на писта, на която се очакваше Сребърните стрели да имат голямо предимство.

„Смятам, че сами се объркахме, заяви Маркионе пред немския RTL. – Настройките на колата бяха грешни. Мисля, че подценихме пистата. Сега трябва да се върнем във фабриката и да открием поради каква причина колата не вървеше добре. Но ще се върнем отново на ниво в Сингапур.”

Спортният шеф на Ферари Маурицио Аривабене заяви, че това определено е бил труден уикенд за тима на писта, която не подхожда на техническите характеристики на болида SF70H.

„След далеч от идеалната квалификация за нас, Себастиан се справи по-добре от двамата ни пилоти и стигна до подиума, каза италианецът. – За Кими нещата бяха по-трудни, тъй като балансът на колата му беше непостоянен. Въпреки че всички в тима дадоха максимума, не може да бъде удовлетворени от резултата.”