Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маркионе планира да се оттегли след края на 2018 г.

Маркионе планира да се оттегли след края на 2018 г.

48
0

Президентът на Ферари Серджо Маркионе заяви, че планира да се оттегли от всичките си постове след края на 2018 г. 64-годишният италианец с канадски паспорт пое длъжността на президент на Ферари от октомври 2014 г., като замени дългогодишния бос на компанията Лука ди Монтедземоло.

От юни 2009 г. той заема и длъжността изпълнителен директор на ФИАТ Крайслер. По време на конференция в Детройт наскоро Маркионе заяви, че плановете му са да се пенсионира след края на 2018 г. и той ги следва.

„Ще приключа с всичко след 2018 г., заяви босът. – Дали има ли нещо друго, което бих искал да правя, освен това, с което се занимавам в момента? Разбира се, че да. Бих искал да мога да размишлявам върху различни неща, което невинаги е възможно със сегашната ми работа.“

В последните години Ферари няма сериозни успехи в F1, като мнозина в Италия смятат, че една от причините е именно недобрата политика на управление на тима от Маркионе, който изисквал от отбора бързо постигане на успехи, a служителите на тима работели постоянно под голямо напрежение.