Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маркионе прави промени във Ферари след повредите

Маркионе прави промени във Ферари след повредите

47
0
Серджо Маркионе

Президентът на Ферари Серджо Маркионе заяви, че вече е предприел промени в тима след провала на тима в Гран при на Сингапур и Малайзия. На Марина Бей Фетел и Райконен пилоти отпаднаха след катастрофа с Макс Верстапен на първия завой.

На Сепанг Кими изобщо не стартира заради проблем в задвижващата система, а Себастиан потегли последен заради технически проблем в квалификацията и завърши 4-и.

Самият Маркионе бе бесен от случилото се, още повече, че Ферари изглежда имаше най-бързата кола и в двата състезателни уикенд. От тима обявиха, че в Малайзия и при двете коли проблемът се дължи на компонент, свързан със системата за въздух към мотора.

Според президента случилото се е в резултат на младия екип на Скудерията в департамента по двигателите и затова са предприети необходимите действия.

„И двете ни коли можеха да спечелят състезанието, каза Маркионе. – Това е факт. Същото можеше да се случи и в Сингапур. Това е друг факт. Имахме проблеми с нашите задвижващи системи , защото имаме млад екип, но също защото качеството на компонентите не нужното ниво.

-И работим върху това. Имаме късмет, че тези проблеми не са се случвали преди Малайзия. Направихме някои организационни промени. Да имаме такива проблеми по време на състезание ни кара да се ядосваме. Много е неприятно да си 2-и в решетката и да не можеш да стартираш.“