Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марио Тайсен: Можем да сме горди от постигнатото

Марио Тайсен: Можем да сме горди от постигнатото

57
0

Спортният директор на BMW Заубер Марио Тайсен заяви, че тимът му може да е горд от постигнатото през сезон ’07.###Спортният директор на BMW Заубер Марио Тайсен заяви, че тимът му може да е горд от постигнатото през сезон ’07.
Баварският екип започна годината, съревновавайки се с Рено за третото място при конструкторите. Впоследствие успя напълно да изпревари французите. Заради изключването на Макларън от конструкторския шампионат пък BMW ще приключи годината на втора позиция след Ферари. Според Тайсен второто място не е реално, но въпреки това счита, че тимът определено има с какво да се гордее.
„За отбора сезонът бе успешен – каза Тайсен. – Можем да бъдем горди от това, което постигнахме както по отношение на работата ни по развитието през зимата, така и заради темпото на прогрес през сезона. В двете години, от които съществува екипът, сме постигали целите си всеки път. Започнахме 2007 г. от пето място в шампионата – с 36 точки, спечелени в дебютния ни сезон. Четвъртото място и нарастване броя на точките бе първата ни задача, третото място бе просто като опция.”
По отношение на класирането на BMW при конструкторите Тайсен заяви:
„Административно решение дори ни изпрати на второ място, но това всъщност не значи нищо за нас. Знаем, че все още има четири болида, които са по-бързи от нашите. Целта ни е да ги победим на пистата.”