Начало MotoGP News Маркес може да си тръгне от Хонда още в края на тази...

Маркес може да си тръгне от Хонда още в края на тази година

348
0
Марк Маркес
Марк Маркес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Марк Маркес може да си тръгне от Хонда още в края на тази година. Според Алберто Пуч, японският производител няма да застава на пътя на шесткратния световен шампион в MotoGP. Така Маркес е свободен да напусне редиците на Репсол Хонда още преди края на договора си, който изтича през 2024 г.

Коментарът на Пуч дойде малко след като Хонда обяви, че Маркес няма да вземе участие в Гран при на Нидерландия. Причината за това решение е свързана с контузиите, получени при поредицата от катастрофи в уикенда в Германия

„Имаме договор, но всеки човек е свободен да прави това, което иска в живота си. Хонда не е компания, която иска да има хора, които не са щастливи да работят тук“, каза Пуч.

„Да, имаме договор, но въпреки това Хонда много уважава Марк. Искам да мисля, че той ще остане въз основа на договора, но нямам магическа пръчка“, добави шефът на Хонда.

Същевременно самият Маркес не пожела да коментира бъдещите си планове.

„Сега съм в голям момент и не мога да мисля за това. Не можеш да решаваш нещата за бъдещето си, особено когато си в такова състояние. През този месец и половина трябва да възстановя тялото си и психиката си“, заяви Маркес.

„Намирам се в един от най-тежките моменти в кариерата си. Но пък имам голям късмет, че се намирам в един от най-хубавите моменти в личния си живот и имам много добър екип около мен. Всичко е стабилно и това помага много.“

„Затова сега трябва да помисля, да дишам, да поговоря с моя екип и после отново да карам мотора“, продължи Маркес. „Ще се опитам да стартирам на Силвърстоун със същата отдаденост, както в Портимао [на откриването на сезона]. Очевидно ще има различен подход, но същата ангажираност“, добави пилотът на Хонда.

Маркес реши да се включи в състезателния уикенд на пистата Асен. Пилотът на Хонда не успя да прескочи Q1 и имаше контакт с Енеа Бастианини от Дукати. 30-годишният състезател финишира 17-ти в спринта и призна, че е решил да не поема излишни рискове заради болки в ребрата.

Маркес се отказа от участие в състезанията в Германия и Нидерландия. Шестратният световен шампион продължава да изпитва сериозни болки от катастрофите, които претърпя на пистата Заксенринг.

Проблемите от началото на сезона повдигнаха въпроса за бъдещето на Маркес в Хонда. Някои дори предположиха, че той ще опита да отиде в Дукати или КТМ. Миналия уикенд Маркес каза, че няма намерение да напуска Хонда и остава изцяло отдаден на марката.