Начало MotoGP News Маркес: Първата половина на сезона беше добра

Маркес: Първата половина на сезона беше добра

114
0
Марк Маркес
Марк Маркес, снимка Грезини

Марк Маркес анализира първата половина от сезон 2024 в MotoGP. Пилотът на Грезини Дукати призна, че за момента нещата въртят добре за него. Маркес обаче изрази съмнения дали ще задържи третото място във временното класиране до края на годината.

Маркес се намира в първата си кампания, през която кара мотор на Дукати. Шесткратният световен шампион направи много силно впечатление с миналогодишния мотор на италианците и се адаптира изключително бързо.

Испанецът записа четири подиума и един полпозишън от началото на сезона. Той беше много близо до победата на Херес, но в крайна сметка загуби дуела с Франческо Баная. В последния старт в Германия Маркес финишира втори. Веднага зад него финишира негови брат Алекс. Така имаше първи случай в модерната история на MotoGP, където двама братя споделят един подиум

В момента Маркес се намира на трето място във временното класиране и има актив от 166 точки. Единствено преди него са основните претенденти за световната титла Франческо Баная и Хорхе Мартин. Двамата има известен аванс спрямо испанеца. Въпреки това Маркес не трябва да бъде напълно отписван от сметките.

Маркес намира за все по-трудно да се бори с Енеа Бастианини. Италианецът разполага с тазгодишния мотор на Дукати, докато Маркес кара тази от 2023 г. В момента разликата между двамата пилоти е само 11 точки след началото на лятната пауза.

Маркес каза, че не очаква да се бори за титлата с Баная и Мартин. Пилотът на Грезини Дукати по-скоро иска да задържи третото място в подреждането и се справи с Бастианини.

„Първата половина на сезона беше добра. Е, не супер добра, защото направихме някои грешки. Като цяло беше добра. Трети сме в шампионата“, сподели Маркес.

„Да се класираме на първите три места в шампионата може да е добра цел. Няма да е лесно да задържим Енеа зад себе си. Той е бърз състезател. Ще продължим да се борим, ще продължим да се учим от първите две момчета в Дукати които са Мартин и Баная. Те са малко по-бързи от мен“, добави пилотът на Грезини Дукати.

Маркес си постави оценка 8/10 за първата половина от кампания си с тима на Грезини. Испанецът беше категоричен,  че трябва да се справи по-добре в квалификациите, за да се бори постоянно в челото на колоната.

„За мен е 8 [от 10]. Беше добро начало на сезона, но допуснах няколко грешки, особено в Остин и след това в спринтовото състезание в Асен. Две големи грешки. Останалите са приемливи“, заяви Маркес.

„Единственото, върху което трябва да работим през втората част на сезона, е да се опитаме да направим напълно добър уикенд. През всички уикенди се случват някои неща, [както] малки [така и] големи.“

„Бяхме малко непоследователни през уикендите. Видяхме го в Льо Ман и други състезания. Трябва да намерим малко по-постоянно [представяне] през уикендите и да сме веднага в Q2. Трябва да се опитаме да подобрим съботите“, заключи Марк Маркес.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от MotoGP™ (@motogp)