Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маркес би се изправил срещу Хамилтън и с F1 кола, и с...

Маркес би се изправил срещу Хамилтън и с F1 кола, и с мотор

3252
0

Марк Маркес се оправдава за закъснение за интервю само по един начин: „Пътувах с автомобил!” Петкратният световен шампион в MotoGP обаче няма нищо против да си опита силите в кола, но срещу друг носител на пет корони – Люис Хамилтън.

„Един срещу друг първо с болид от Формула 1, а след това с мотор. Знам, че той кара мотоциклет”, сподели Марк в интервю за Мейл Онлайн преди Гран при на Великобритания в мотоциклетното първенство. Той спечели първата позиция на стартовата решетка за състезанието, което се провежда на пистата Силвърстоун.

„Понякога говорим в социалните медии. Знам, че се справя добре с карането на мотор. Така че би било страхотно най-малко да се срещнем. Миналата година почти успяхме, даже направихме куп компромиси, но не се получи.”

Маркес припомни, че е карал болид на Торо Росо на австрийската писта Ред Бул Ринг

Той сподели, че изживяването било чудесно и направил цял тест – 40 обиколки.

„Скоростта бе налице, но нямам опит. Познавам трасето. Точките на спиране и аеропритискането обаче бяха най-трудните за разбиране неща”, допълни Маркес.

Испанецът сподели още, че мечтае един ден да се състезава в MotoGP с брат си Алекс. В момента по-малкият Маркес кара в Moto2 и е лидер в генералното класиране на категорията.

Люис Хамилтън пък притежава забележителна колекция от превозни средства както на четири, така и на две колела

Сред моторите му има поне три MV Agusta – Dragster RR LH44, Brutale 800 RR LH44 и F4 LH44. Някои от тях са създадени със специалното участие на звездата от Формула 1. Пилотът на Мерцедес има още Ducati Monster 1200, както и Honda CRF 450RK за мотокрос.

Хамилтън бе сред специалните гости на първия кръг от тазгодишния шампионат на MotoGP в Катар.

„Обожавам мотоциклетите. Малцина знаят, че имах дърт байк, когато бях на пет години. Баща ми обаче каза, че е твърде опасен и ми купи картинг. Но страстта ми към двуколесните возила остана. Не съм много бърз. Не съм ужасно бавен, но скоростта ми не е достатъчно висока, така че ще продължа да тренирам”, разказа тогава англичанинът.

Той спомена също така, че от години се уговаря с легендата на мотоциклетния спорт Валентино Роси да посети прочутото му ранчо. Италианецът напълно одобрява идеята.

„Хамилтън следи надпреварите и винаги ми изпраща съобщения. Малко преувеличава, твърдейки, че каращите мотори пилоти поемаме истински рискове. Някой ден трябва да дойде на ранчото”, обясни Роси миналия декември.