Начало Избрани Марко: Макс трябва да бъде приеман сериозно ако каже: „Дотук съм“

Марко: Макс трябва да бъде приеман сериозно ако каже: „Дотук съм“

418
0
Хелмут Марко, Макс Верстапен
Хелмут Марко и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен трябва да бъде приеман сериозно и ако каже, че приключва с Формула 1, това ще е напълно сериозно, заяви Хелмут Марко. Съветникът на тима на Ред Бул в F1 коментира темата с наказанието на трикратния световен шампион и заявлението на пилота, че подобни неща играят роля в решенията за бъдещето му.

„Макс трябва да бъде приеман сериозно. Във вторник говорихме дълго по телефона. Той е постигнал много. За него е важно да се наслаждава на спорта като цяло. Ако това усещане изчезва все повече, то характерът му… Ако каже: „Добре, дотук съм“, то това ще е напълно сериозно. Но се надявам настоящата ситуация да не доведе до ранно оттегляне“, коментира Марко

„Макс се изрази много елегантно с минимум думи по време на пресконференцията. Той е верен на ценностите си. Просто не може да игнорира ситуация, когато смята, че е бил третиран нечестно и го казва. Това може да бъде тълкувано като положително влияние върху младите хора, защото демонстрира, че винаги трябва да отстояваш възгледите си. Иначе стандартите са двойни. На всичкото отгоре той нямаше предвид човек, а колата си, тоест предмет. Да, може би ругаенето не е добър вариант за следобедна пресконференция. Но ако всичко се следва така стриктно, хората ще се държат по различен начин в бъдеще. Цялото нещо обаче прехвърли границата“, каза още 81-годишният австриец.

Самият Верстапен неколкократно подхвърля неща по време на стриймове на живо през седмицата, навеждащи на мисълта, че не е напълно преодолял недоволството си от уикенда в Сингапур. Употребяваше същата дума, която му навлече наказанието в Сингапур или предупреждаваше други хора, че могат да си докара „общественополезен труд“ ако псуват.

Бившият пилот Ралф Шумахер също като Марко вярва, че Верстапен ще напусне спорта ако сметне, че ситуацията не му пасва

„Вярвам, че Макс ще си тръгне ако нещата ескалира, защото той просто е независим. Има достатъчно пари. Често е споменавал, че няма да е във Формула 1 вечно. Така че не бих изключил и този вариант“, каза Ралф Шумахер.