Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Мерцедес ще завършват първи и втори и тази година

Марко: Мерцедес ще завършват първи и втори и тази година

77
0
Хелмут Марко

Главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко смята, че тимът на Мерцедес ще доминира и този сезон или поне в неговата първа половина. Според него при липсата на отбор, който да притиска Сребърните стрели, Хамилтън и Розберг ще окупират първите две позиции.

Австриецът също така е на мнение, че неговият тим може да се бори за 3-ата позиция в класирането при конструкторите. За 2015 г. Биковете завършиха 4-и, като се надяват тази година да са по-напред. Но с миналогодишните задвижващи системи на Рено, брандирани с логото на Таг Хеуер, това ще бъде трудна задача.

“Изглежда, че с развитието на двигателя нещата при нас вървят в правилната посока, заяви Марко пред официалния сайт на Ф1. – Но да съкратим разликата спрямо водещите производители на мотори ще отнеме време. За първата половина от сезона виждам пилотите на Мерцедес първи и втори и това ще продължи, докато някой не ги доближи и притесни.

След тях виждам Ферари, а зад тях здрава битка между Уилямс, Форс Индия, Торо Росо и Ред Бул. След средата на сезона ситуацията с мощността при нас би трябвало да се подобри. И това ме кара да вярвам, че 3-ото място трябва да е възможно.”

Марко също така смята, че Торо Росо с мотора на Ферари от 2015 г. ще започне годината доста напред в решетката и ще е пред Ред Бул, но след това постепенно ще изостане. Причината за това е, че за момента разликата в мощността на агрегата на Ферари от миналия сезон и този на Рено е значителна.