Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко обяви кога Ред Бул ще изпробва новата кола за първи път

Марко обяви кога Ред Бул ще изпробва новата кола за първи път

1477
0
Ред Бул 2019
снимка: Клайв Мейсън/Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул ще изпробва новата кола за първи път на 12 февруари. Това обяви главният съветник на тима Хелмут Марко. Събитието ще се случи на пистата Силвърстоун, където тимът ще проведе шейкдаун.

Очаква се по-рано същия ден тимът на Дитрих Матешиц да покаже първи снимки на новия болид за 2020 г. Пилоти на Ред Бул тази година ще бъдат Макс Верстапен и Алекс Албон.

„Подготовката ни върви добре и в сравнение с миналата година, ние определено сме напред спрямо графика, каза Марко пред Motorsport-Magazin.

– На 12 февруари ще имаме шейкдаун на Силвърстоун. Преди това колата ще бъде тествана на стендовете. В миналото слабостта ни беше да започваме сезона с изоставане. Но смятам, че ще избегнем това тази година с подготовката ни.”

2020 г. ще бъде втората година на Ред Бул в партньорство с Хонда. Първата беше успешна с 3 победи на Макс Верстапен, който изпревари пилотите на Ферари в крайното класиране и стана 3-и.

„Изводите ни след първата ни година с Хонда са положителни, каза Марко. – За това трябва да благодарим основно на Хонда. Нямахме повреди по двигателя или технически проблеми със задвижващата система. Ние направихме смени на моторите и затова изтърпяхме наказания в решетката.

Но това беше направено нарочно. Нямаше нищо общо с надеждността. Причината беше, че искахме да използваме напредъка в мощността и развитието. Сътрудничеството ни с Хонда върви много добре от първия ни тестов ден. Оттогава нещата стават все по-добри.”

Марко призна също така, че шасито на Ред Бул не е било най-доброто. И новите правила за предното крило са причинили големи проблеми на тима. Чак от Гран при на Австрия с новия преден спойлер тимът е започнал да бъде конкурентноспособен.