Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко се притесни за титлата: Норис има скоростта да настигне Макс в...

Марко се притесни за титлата: Норис има скоростта да настигне Макс в шампионата

7711
0
Макс Верстапен, Ландо Норис, Шарл Льоклер, Уил Джоузеф
Макс Верстапен, Ландо Норис, Шарл Льоклер и Уил Джоузеф; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Съкрушителният успех на Ландо Норис в Гран при на Нидерландия притесни Хелмут Марко. Пилотът на Макларън спечели надпреварата с близо 23 секунди аванс спрямо Макс Верстапен. Съветникът на Ред Бул в F1 отбеляза, че големият проблем е бил износването на гумите.

„Норис има скоростта да настигне Макс в шампионата. Трябва да намерим нещо. Има нови неща в развитие, но от Макларън са много бързи“, коментира Марко

„Изобщо не можехме да поддържаме темпото. Износването на гумите бе много голямо. А 1:13.8 мин в последната обиколка без DRS говори много. Имаме много работа и много за какво да мислим. Големият проблем бе износването на гумите“, допълни съветникът на Ред Бул в Гран при.

Кристиан Хорнер поздрави съперниците и каза, че Норис и Макларън бяха в различна лига днес.

„Трябва ни малко време да смелим резултата. Второто място бе ограничение на щетите. Необходимо е да разберем откъде е дефицитът. Разликата в класирането при конструкторите бе сериозно намалена. Трябва да отговорим и съм сигурен, че сме в състояние да го сторим“, добави шефът на отбора от Милтън Кийнс.

Самият Верстапен повтори и след състезанието, че Ред Бул RB20 не е най-лесната за управление кола

„Не бях изненадан от поведението на болида и от усещането зад волана. Нищо не можех да направя. Още по време на надпреварата казах, че каквото и да правя, то не се получава. Трудно е да се разбере защо става така. Ландо просто си изчака момента. Аз не можах да накарам гумите да заработят, а след като ме изпревари направих моето си състезание“, каза Верстапен.

„Много е трудно проблемите да се разрешат в момента. Твърде бавни сме, а и износваме прекалено гумите. Това е доста странно, защото през последните години се справяхме наистина добре в това отношение. Нещо никак не е наред напоследък с колата. Трябва да разберем какво и бързо да намерим начин да подобрим нещата“, допълни Верстапен.