Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко вечерял с Рикиардо през ваканцията. „Нищо не е 100% сигурно в...

Марко вечерял с Рикиардо през ваканцията. „Нищо не е 100% сигурно в F1“, каза той относно бъдещето на Перес

1010
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хелмут Марко е вечерял с Даниел Рикиардо по време на лятната ваканция във Формула 1. Срещата им, която стана известна в навечерието на уикенда за Гран при на Нидерландия, върна вълната от съмнения дали Серхио Перес ще се състезава за Ред Бул през 2024 г., въпреки че има договор.

„Изглеждаше логично, след като той бе в Грац. Даниел е много положителна личност, има успешна кариера и невероятни преживявания. Неговото каране и сила дадоха истински тласък на Алфа Таури. Беше страхотна мотивационна инжекция“, каза Марко по повод срещата си с Рикиардо

По какъв повод австралиецът е бил в Грац не става ясно. По принцип приятелката на Рикиардо от доста време е Хайди Бергер – дъщеря на австрийската легенда Герхард Бергер. Тя учи актьорско майсторство в Ню Йорк. Възможно е пилотът да е бил с нея в родината ѝ, но също толкова вероятно е да е имал предварително уговорена среща с Марко. Причината за присъствието му в Грац за момента остава мистерия.

Самото връщане на Рикиардо на стартовата решетка като титуляр обаче бе повод да се заговори за това дали Перес ще изкара договора си с Ред Бул докрая. Доскоро Марко твърдеше, че мексиканският пилот ще остане в тима. Този път отговорът бе значително по-уклончив.

„Нищо не е 100% сигурно във Формула 1. Просто няма такова нещо. Винаги съществуват ситуации, свързани с представяне, които трябва да се обсъдят. На Зандвоорт ще разгледаме нещата и ще обсъдим как да процедираме. След това ще знаем повече“, каза австриецът.

В началото на състезателния уикенд в Нидерландия Рикиардо пък каза, че по време на ваканцията е внимавал повече, отколкото друг път.

„Първо, определено съм благодарен, че направих две състезания преди паузата. Може би по-конвенционалният подход бе да ме сложат в кокпита за втората половина от сезона. Не се получи така, но според мен това си имаше предимства. Доволен съм, че ме хвърлиха в дълбокото и смятам, че това ме подготви много по-добре за останалата част от състезателната година“, посочи Рикиардо.

„През шестте месеца, когато не карах, направих много за личностното си израстване. Мислих много и някак напаснах нещата. В тези две състезания усетих точно това, което исках като ниво на щастие, радост, удовлетворение от карането и мотивация.“

„Сега трябва да ги поддържам и да не забравям какво научих през времето си извън трасето. Иначе ваканцията не ми ме необходима след толкова почивка“, допълни Рикиардо.

Австралиецът и приятелката му се засякоха с Джордж Ръсел и негово гадже в нощен клуб в Ибиса през ваканцията.

„Даниел се държа изключително добре. Бях доста впечатлен. Май е отхвърлил партитата през последните шест месеца“, отбеляза Джордж Ръсел по време на пресконференцията вчера, докато Рикиардо ухилен кимаше утвърдително отстрани.