Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Верстапен в Мерцедес? Никакъв шанс, помним Силвърстоун и Абу Даби ’21

Марко: Верстапен в Мерцедес? Никакъв шанс, помним Силвърстоун и Абу Даби ’21

3167
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка Ред Бул Контент Пуул

Няма никакъв шанс Макс Верстапен да отиде в Мерцедес, защото той и Ред Бул помнят случилото се в миналото, заяви Хелмут Марко. Новината за преминаването на Люис Хамилтън във Ферари от 2025 г. отвори широко пазара на пилоти, тъй като седемкратният световен шампион ще освободи място в един от най-големите отбори в спорта. Кой ще заеме този кокпит в Мерцедес е въпрос, който ще се обсъжда през целия сезон. Теориите до момента варират от протежето на екипа от Бракли Андреа Кими Антонели до Верстапен, за когото в Германия и Австрия смятат, че трябва да е цел на осемкратните световни шампиони.

„Новината за Хамилтън във Ферари и мен изненада. Истинска спортна сензация в неочакван момент. Интересно е как се е получило всичко. През втората половина на 2023 г. Мерцедес изпревари Ферари, даже и от Макларън бяха по-бързи. Може би Хамилтън е забелязал нещо, което останалият свят все още не знае?“, риторично запита Марко.

„За нас нищо не се променя с изключение на това, че напускането на Хамилтън ще отслаби Мерцедес. Дали той ще помогне за подсилване на Ферари, тепърва ще разберем. Досега новината имаше сериозно влияние в доста области, включително върху стойността на акциите на фондовата борса. В крайна сметка наистина е страхотно, че се случват такива неща.“

„Да, на Люис му предстои още един сезон с Мерцедес. По принцип в такава ситуация пилотът е съсредоточен повече върху новия си тим, а все още настоящият му отбор спира да коментира нововъведения с него, за да предотврати изтичане на информация. Но за спорта като цяло преминаването му във Ферари е отлична новина. Тази история е по-добра от тези на Нетфликс“, каза още Марко.

На Марко бе посочено, че „Тото Волф явно ще се опита да превърне Мерцедес в атрактивна опция за Макс Верстапен“. Не е ясно на какво основание от австрийската телевизия смятат така, но съветникът на Ред Бул в F1 отговори на питането.

„В крайна сметка това е работата на шефа на един отбор. Той прави всичко възможно, за да привлече най-добрите пилоти. Но Макс има добра памет, а в миналото се случиха много неща. Ще напомня само за Силвърстоун през 2021 г. и финала в Абу Даби същия сезон“, каза Марко

Продължавайки в тази посока интервюто, от OE24 посочиха, че не твърде отдавна Тото Волф твърдеше, че с Хамилтън са толкова близки, че и лист хартия не би могъл да се вмъкне помежду им.

„Но един договор с Ферари се намести“, подхвърли Марко.

На последния въпрос какво би направил ако Верстапен все пак каже, че напуска Ред Бул отговорът бе:

„Няма шанс.“

Междувременно слуховете за това, че Фернандо Алонсо е кандидат за мястото, което Хамилтън ще освободи, се засилиха неимоверно след среща на Тото Волф с Флавио Бриаторе. 73-годишният италиански предприемач отдавна не е мениджър на испанския пилот. Продължава обаче да участва в кариерата му. Двамата поддържат постоянна връзка и обсъждат случващото се с Алонсо. Затова и виждането на кафе между Волф и Бриаторе стана повод за още повече приказки. Снимка от срещата бе публикувана в официалния акаунт на Бриаторе в Инстаграм.