Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса бесен на Хамилтън

Маса бесен на Хамилтън

59
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса бе крайно ядосан на Люис Хамилтън след вчерашните им сблъсъци по време на Гран при на Монако. Вследствие на борбата помежду им бразилецът се удари в мантинелите в тунела и отпадна от състезанието, след което бе категоричен, че пилотът на Макларън трябва да получи сериозно наказание, тъй като не си взема поука от по-леки санкции.

Крайно съм разочарован от начина, по който приключи надпреварата за мен. Хамилтън опита да ме изпревари в Льовс – невъзможно място за подобна маневра. Удари ме и ме избута към [Марк] Уебър, като от там нататък поведението на колата не бе съвсем добро, не можех да карам нормално – затова и той се промъкна от вътрешната страна в тунела. Това ме изкара в мръсната част и се блъснах в бариерата. Иначе на старта потеглих добре, но в първия завой видях Уебър и Фернандо [Алонсо] пред себе си: бях от външната страна, което позволи на [Нико] Розберг да мине от вътрешната. По този начин изпуснах лидерите, тъй като изкарах прекалено дълго време зад Мерцедес-а. А бяхме конкурентоспособни, можех да съм четвърти – съжаляваше Маса.

Хамилтън предизвика скандал с реакцията си след състезанието, нападайки стюардите и твърдейки, че го превръщат в жертва. Той бе категоричен, че не е направил нищо нередно както в случая с Маса, така и при инцидента с Пастор Малдонадо (Уилямс) в края на състезателната дистанция, но бе санкциониран и за двете ситуации.