Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Догодина ще съм на мястото на Люис

Маса: Догодина ще съм на мястото на Люис

71
0

По време на официална гала церемония в Монте Карло Фелипе Маса също получи своя трофей за второто си място в тазгодишното издание на Формула 1. Пилотът на Ферари загуби само с една точка шампионата, като практически веднага след пресичането на финала той бе шампион.

„Това бе един изключително оспорван сезон, който завърши с уникален финал” – каза бразилецът. „Когато загубиш титлата с една точка, а тя реално е била в ръцете ти секунди след финала, е лесно да приемеш нещата зле. Но аз предпочитам да гледам към бъдещето по положителен начин.”

„Спечелих шест състезания и допринесох за титлата при конструкторите на тима ми, а знам, че това е важно за Ферари. Вече работим за следващия сезон, като ще направя всичко, за да дойда догодина отново тук и получа приза, който тази година година отиде при Люис.”

Съотборникът на Маса, Кими Райконен, също обеща да има по-силен сезон, след като серия проблеми го оставиха зад бразилския му колега.

„Предпочитам да печелех титлата за втора поредна година, но тази година нещата не станаха, както ги исках. Сезонът започна добре, но след това поради серия причини ситуацията се усложни. Докато се поправим, вече бе малко късно.”

Задоволство от сезона показа и шефът на тима на Ферари, Стефано Доменикали, който присъства на церемонията, за да получи приза за шампионската титла при конструкторите.