Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса готов да помага на Алонсо

Маса готов да помага на Алонсо

30
0
Фелипе Маса,Ферари

– Докато четете това, аз вероятно току-що ще съм кацнал на летище Инчеон от Сао Пауло, за да започна едно пътешествие в непознат за Формула 1 свят – Гран при на Корея – сподели Фелипе Маса в блога си дни преди началото на 17-ия състезателен уикенд от тазгодишния шампионат на Формула 1.

Бразилският пилот на Ферари си беше у дома за около седмица, за да презареди батериите си в опит да се върне в битката начело на колоната, след като изходът на надпреварите и в Сингапур, и в Япония бе разочароващ за него.
– Още по-важно е обаче да печеля точки, за да помогна на Скудерията в борбата и в двата шампионата – многозначително допълни Фелипе, след като преди седмица съотборникът му Фернандо Алонсо обяви, че ще разчита на него.

И Маса кара новата корейска писта на симулатор, като първите му впечатления са положителни като на повечето му колеги.

– Трябва да сме сигурни, че F10 ще върви там възможно най-добре, с топскорост на ниво за дългата права, но и с достатъчно аеропритискане. Трасето като че ли наподобява това в Китай, въпреки че има места, които повече приличат на Бахрейн. Дали ще пасне на F10? Е, освен в случаите, когато Ред Бул са някъде далеч пред всички, Ферари са конкурентоспособни на повечето писти. Няма причина да мисля, че този път ще е различно – обясни бразилецът.

Той допълни също така, че при първите си обиколки в петък ще разбере колко коректни са били симулациите във фабриката, какво е нивото на прилепяне и т.н.

– Що се отнася до моите цели за уикенда, то първо трябва да се класирам добре в събота, а след това искам да съм по средата в битката за шампионата, да се боря с петимата пилоти, претендиращи за короната. Така най-добре мога да помогна на Ферари и Фернандо. А и ми се иска да тръгна за домашния си старт в Сао Пауло след добър резултат – допълни Маса.