Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Идват още нови компоненти и очаквам подобрението да продължи

Маса: Идват още нови компоненти и очаквам подобрението да продължи

46
0
Фелипе Маса, сигурността при каските
Фелипе Маса

Фелипе Маса отбеляза сериозен прогрес през последните два състезателни уикенда от Формула 1 – в Монако и Канада. Настроението на бразилеца се подобри видимо, след като месеци наред формата и мотивацията му бяха поставяни под съмнение и непрекъснато се носеха слухове кой пилот точно ще го замени в кокпита на Ферари.

Така е, много по-щастлив съм, защото мога да карам F2012 според моите предпочитания – потвърди Маса. – По-доволен съм от баланса и темпото на болида. Всички подобрения помогнаха, както и работата ми по настройките заедно с инженерите. Работим по различен начин с Фернандо Алонсо – не напълно, но всеки състезател си има собствен стил. Това важи не само за Формула 1, но и за най-високото ниво на всеки друг спорт.

Като цяло нещата се движат в правилната посока за Скудерията през последните три надпревари от шампионата.

Идват още нови компоненти и очаквам подобрението да продължи. Сега например колата няма толкова проблеми със загряването на гумите, колкото някои предишни наши автомобили. Освен това тазгодишните смеси са по-меки спрямо тези от миналата година, така че комбинацията медиум и софт за този уикенд не ни притеснява – обясни бразилецът.

Той има особени сантиментални чувства към Валенсия и пистата там, тъй като спечели първата надпревара на това трасе през 2008 г.:

Харесвам конфигурацията, а голяма част от нея е като истинска писта – широка. Винаги си в добро настроение, когато пристигаш на място, където вече си печелил. Затова и се надявам на още един хубав уикенд, особено след като колата е толкова по-конкурентоспособна. Във Валенсия може да се изпреварва, особено с DRS, но стартирането от предни позиции е важно. При това положение не оставаш блокиран зад други болиди.

Фелипе като всеки истински бразилец се интересува и от футбол, така че и той следи развитието на европейското първенство по футбол. Липсата на националния отбор на родината му води до подкрепа за Италия, но според Маса и там е трудно да се предвиди кой ще излезе победител.