Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса иска тестове за сметка на петъчните тренировки

Маса иска тестове за сметка на петъчните тренировки

34
0

Фелипе Маса предложи състезателните уикенди да бъдат редуцирани за сметка на разрешение за междусезонни тестове.
Поради предприетата политика за ограничаване на разходите по време на предстоящия сезон изпитанията са забранени. Въпреки това пилотът на Ферари Фелипе Маса предложи състезателната дистанция да бъде съкратена, а петъчните свободни тренировки да бъдат изцяло премахнати за сметка на получаване позволение за тестове.
Според бразилеца възможността за изпитания и развитие на болида по време на шампионата е по-важна отколкото навъртането на километраж през състезателните уикенди.
„Имам някои идеи – надпреварите могат да бъдат малко по-кратки, защото в последните 15 обиколки никой не се интересува от състезанието – започна Маса. – Петъчните тренировки не са толкова интересни за публиката и за тази цел може да се използва събота сутринта, а петъците да се премахнат. Така може да се организират две, три или четири тест сесии по време на сезона. Не заедно разбира се, по отделно и да се направи тест шампионат. Може би победителят от изпитанията трябва да получава бонус за шампионата или някакъв друг вид поощрение.”
Според пилота на Ферари предлаганите от него изменения ще повлияят положително на Формула 1:
„Така би имало много по-голямо медийно отразяване на тестовете и ще бъде по-интересно за всеки. Може би сутрешна тренировка и после квалификация следобед.”