Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Истината е, че не само Ред Бул, но и Макларън са...

Маса: Истината е, че не само Ред Бул, но и Макларън са си все така пред нас

38
0
Фелипе Маса

Надеждите на Ферари, че по улиците на Монте Карло техните автомобили ще са по-конкурентоспособни срещу фаворитите този сезон от Ред Бул претърпяха крах в днешната квалификация, като Фернандо Алонсо все пак зае четвърта позиция на старта, докато Фелипе Маса е шести.

Бразилецът бе категоричен днес след обяд в моторхоума на Скудерията, че независимо от специфичния характер на това състезание статуквото не е особено променено.

Тук в голяма степен работим по-добре с гумите, отколкото на останалите писти, но все така Ред Бул са напред, след тях са Макларън и след това сме ние – бе категоричен Фелипе. – Може би сме по-близо, но не, няма промяна в това съотношение.

Въпреки направените много промени във Ферари в задната част на автомобила, който е с ново крило и форма на дифузьорите, Маса не смята, че дори може да става дума за съкращаване на дистанцията спрямо Ред Бул поне на трасета със средна и ниска скорост.

Тук аеродинамиката играе по-малка роля и не бих казал, че може да се говори за доближаване до Ред Бул – допълни бразилецът. – Всичко зависи почти напълно от работата на гумите. При нас нещата бяха по-добре сутринта, но след обяд не се получи същият резултат. Утре състезанието ще е много дълго, с много смени и е възможно да имаме своя шанс, защото темпото ни в дълги серии от началото на сезона е по-добро.

Маса заяви още, че очевидно зоната, в която катастрофира Серхио Перес, е много опасна и че Нико Розберг имаше огромен шанс сутринта. Той бе категоричен, че мястото би трябвало да се промени още утре преди началото на състезанието, за да се намали рискът.