Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса изпревари Алонсо с 3 стотни в квалификацията

Маса изпревари Алонсо с 3 стотни в квалификацията

33
0

Фелипе Маса (Ферари) спечели квалификацията за Гран при на Испания на пистата Каталуния, изпреварвайки с 0,03 сек Фернандо Алонсо (Макларън). Трети е Кими Райконен пред Люис Хамилтън.###Фелипе Маса (Ферари) спечели третия си пореден полпозишън днес на пистата Каталуния днес и ще стартира утрешната Гран при на Испания от първа позиция. За съжаление на феновете на трасето Фернандо Алонсо (Макларън) не успя в последния си бърз тур и изостана на 0,03 сек от бразилеца. Трети се класира Кими Райконен с второто Ферари, а до него на втора редица е съотборникът на испанеца Люис Хамилтън.
Маса направи истински подвиг пред очите и на внимателно наблюдаващия случващото се Михаел Шумахер, като успя в последната си серия да подобри най-бързото си постижение с цели седем десети от секундата. Първата му позиция разклати позицията на Макларън, които бяха неизменно най-бързи на Каталуния до края на квалификацията.
Пилотите на BMW Заубер отново се класираха в последния сегмент на тренировката за място, като този път Роберт Кубица изпревари не само съотборника си Ник Хайдфелд, но и останалият шести Ярно Трули (Тойота). Колегите им от Рено също прескочиха и двете бариери, въпреки че вчера техническият директор Пат Саймъндс предупреди да не се надценяват още възможностите на отбора.
Девети остана Дейвид Култард (Ред Бул), за когото това също е първо класиране в топ 10 на грида за сезона. Марк Уебър обаче, който иначе редовно стига последната част, получи техническа повреда. Проблем на позволи и на Скот Спийд (Торо Росо) да участва в сесията, като американецът го усети още при излизането си на пистата, но нямаше какво да направи. Така той остана единствен без бърза обиколка днес.