Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса критикува загряващите обиколки на Мерцедес

Маса критикува загряващите обиколки на Мерцедес

44
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса разкритикува начина, по който Мерцедес водят колоната в загряващата обиколка преди старта на състезание. Според него скоростта им е твърде ниска.

Пилотите на тима от Бракли Нико Розберг и Люис Хамилтън спечелиха всички квалификации досега с изключение на тази в Австрия, където бразилският състезател на Уилямс взе полпозишъна. Във Великобритания, където се проведе последният досега старт от световния шампионат, той бе във втората половина на решетката след грешка не екипа в събота. Освен това се оказа с проблем в съединителя в началото и потегли бавно, след което едва избегна много сериозен удар във въртящото се Ферари на Кими Райконен. Фелипе закачи финландеца, но маневрата му все пак предотврати още по-голяма катастрофа.

Всички тези коли вървят много бавно в загряващата обиколка. Спряхме на пистата и съединителят ми прегря, така че после не работеше. При старта отидох последен. Жалко, тъй като потеглянето ни по принцип не е проблем. Можеше да направя силен старт и добро състезание, тъй като колата бе страхотна. Можехме да сме на подиума и да сме трети при конструкторите. Срамота е, че стана така – обясни Маса.

Бразилецът допълни, че се е оплакал от ситуацията в загряващите обиколки по време на брифинга на пилотите. От ФИА обаче решили да не наказват пилотите на Мерцедес:

ФИА заявиха, че не може да се води толкова бавно, но не сториха нищо, не наказаха никого. Всичко ще се промени, ако санкционират една кола и я преместят с пет места назад за следващото състезание. Два пъти спирах. Вървяхме толкова бавно, че не можехме да загреем гумите. Просто не е редно да се прави само, защото искаш. Със сигурност го вършат нарочно, при това се случи в повечето надпревари, така че е с умисъл. Оплакахме се няколко пъти вече тази година. Ако проверите, миналото състезание [в Австрия] беше далеч по-бързо, защото аз бях начело. Мерцедес понякога са бавни нарочно, а това е лошо за останалите отбори. Особено за нас. Колата ми димеше на грида и това бе благодарение на бавната загряваща обиколка.