Начало Formula 1 News Маса: Мечтата ми не е да водя, а да спечеля шампионата

Маса: Мечтата ми не е да водя, а да спечеля шампионата

16
0

Фелипе Маса (Ферари) не е сменил подхода си към състезанията във Формула 1 заради факта, че след предходния старт във Франция е лидер във временното класиране при пилотите. Бразилецът бе категоричен днес на пистата Силвърстоун, че това въобще не е повод да излети в облаците:
Силвърстоун е хубава писта, хората тук обичат автомобилния спорт. За мен разликата от това, че пристигам като лидер в шампионата, не е кой знае колко голяма. сега сме по средата на шампионата и има още много надпревари. Подходът ми е същият – не се сменя само защото съм лидер. Дотук имахме четирима пилоти начело на шампионата при пилотите. Целта ми винаги е да спечеля състезанието, а това тук не се очертава като лесно, така че ще се опитаме да вземем възможно най-много точки. Четирима пилоти в момента са най-силни, всеки от тях може да се бори за шампионата. Всъщност вниманието и подходът не зависят на коя позиция си в класирането – аз работех по същия начин и когато бях някъде 12-и или 13-и. Мечтата ми не е да водя, а да спечеля шампионата. В момента още сме далеч от тази цел, така че не се разконцентрирам – заяви Маса.
На Фелипе междувременно вече почти две седмици се напомня непрекъснато, че е първият бразилец начело при пилотите след Аертон Сена. Пилотът на Ферари обаче и това възприема с умерена доза задоволство:
Аертон беше идол за всички ни според мен. Мисля, че е най-добрият пилот в историята заедно с Михаел [Шумахер]. Но не могат да се сравняват, нито пък аз се сравнявам със Сена. В интерес на истината времената са толкова различни, че предпочитам да се сещам за Михаел, когато ми трябва нещо по отношение на карането, просто защото двамата сме били заедно и трябва да кажа, че той беше страхотен учител – категоричен бе Маса.