Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса на полпозишън в Бразилия, Хамилтън 4-и на грида

Маса на полпозишън в Бразилия, Хамилтън 4-и на грида

46
0

Фелипе Маса (Ферари) спечели квалификацията за домашната си Гран при на Бразилия, последен кръг от световния шампионат на Формула 1, изпреварвайки Ярно Трули (Тойота) и съотборника си Кими Райконен. Люис Хамилтън (Макларън), който води със 7 точки в генералното подреждане при пилотите, ще се нареди 4-и на грида.
Претендентите за титлата Хамилтън и Маса вървяха с подобно темпо почти до края на тренировката за място на грида. В самия й край бразилецът даде най-добро време, а пилотът на Макларън се нареди след него, но веднага след това бе изместен от втората позиция последователно от Райконен и изненадата за деня Трули.

Мисля само за състезанието. Глупаво би било да мисля през цялото време само за Хамилтън. Просто се концентрирам върху моята работа, опитвам се да съм най-бърз на пистата. Утре не предстоят 73 обиколки и винаги е по-добре да стартираш от първа позиция – коментира Маса.
Бразилецът допълни, че според него е бил бърз през цялата квалификация, признавайки и няколко грешки в бързи обиколки.
Дадох всички от себе си в последната част, а това е добре, защото този резултат е най-важен. Колата е перфектна, още от първия тур в петък. А хората по трибуните са невероятни! – допълни той.

Съотборникът му също бе доволен от болида си и уверен, че е достатъчно бърз, за да се бори в състезанието. Райконен спечели световната титла миналата година, след като изоставаше със същата разлика от Хамилтън.
Вторият на грида Ярно Трули пък се радваше искрено на постигнатото, след като едва не пропусна уикенда заради грип.