Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Надявам се на класиране в топ 10

Маса: Надявам се на класиране в топ 10

62
0
Фелипе Маса
Фелипе Маса; снимка: Ферари

Напрежението върху Фелипе Маса се увеличава непрекъснато. Докато неговият съотборник Фернандо Алонсо е на трета позиция в класирането, бразилецът даже няма спечелена точка. Шефовете в Маранело едва ли ще чакат още дълго време Маса да се събуди от летаргията, от която изглежда е обхванат.

„За този уикенд планирам да вляза в точките“, заяви Маса при пристигането си в Бахрейн. „Ако позитивната тенденция от Китай продължи смятам, че това е напълно възможно.

На хартия характеристиката на пистата едва ли ще пасне на F2012. Най-важното ще е да изкараме максимума от гумите. Това ще е ключът към успеха на всички трасета през този сезон. Пистата Сакхир е една от любимите ми и съвсем не е случайно, че тук съм печелил два пъти и веднъж бях втори.

Ще бъда разочарован, ако състезанието бъде отменено. Бих казал, че винаги съм идвал с голямо удоволствие тук, дори когато е трябвало да правим дълги тестове. Хората винаги са ни приемали много сърдечно. Те са изключително приветливи. Още в Шанхай казах, че се надявам надпреварата да стане причина за обединение на хората в Бахрейн. Това трябва да е целта на всяко спортно събитие.“