Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса начело в първа тренировка, въпреки катастрофата

Маса начело в първа тренировка, въпреки катастрофата

35
0

Фелипе Маса даде най-добро време (1:19.575) в първата свободна тренировка за Гран при на Великобритания, оставяйки след себе си двата Макларън-а и съотборника си Кими Райконен.
Бразилецът обаче не успя да завърши сесията, тъй като половин час преди нейния край катастрофира. За щастие пилотът на Ферари е невредим, но по задната част на болида му има сериозни щети. Причината за инцидента бе загуба на контрол над F2008 от страна на Маса в участък с разлято от колата на Алонсо масло. Испанецът получи повреда и въпреки че веднага отби встрани, остави маслена следа на трасето.
Сесията бе прекъсната за 18 минути, докато болидът на Маса бъде отстранен от пистата и опасният участък обработен с талк.
След рестартирането на тренировката нито един от пилотите на пистата не успя да даде по-бързо време от това на Маса. Пилотите на Макларън подобриха собствените си постижения, но така и не достигнаха резултата на бразилския си колега. Така втори завърши Хейки Ковалайнен (1:19.587), трети Люис Хамилтън (1:19.623), а четвърти и пети останаха Кими Райконен и Роберт Кубица.