Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Наистина много слаб уикенд за мен

Маса: Наистина много слаб уикенд за мен

44
0

Представянето в квалификацията за Ферари бе катастрофално, но както и при Ред Бул, се оказа, че състезателното темпо на F2012 е значително по-добро. Или поне що се отнася до показаното от Фернандо Алонсо. Защото представянето на Маса бе наистина слабо. След удар със сънародника си Бруно Сена, бразилецът в крайна сметка отпадна и не успя да спечели точки. Най-бързата обиколка на бразилеца бе с 2,753 сек по-слаба от тази на най-бързия Дженсън Бътън. За сравнение на Алонсо лиспваше само 1,090 сек., но неприятното бе, че времената на Пастор Малдонадо от Уилямс и Жан-Ерик Верн от Торо Росо бяха по-добри от тези на испанеца.

„Наистина много слаб уикенд за мен“, призна Маса. „Още вчера колата не бе добре балансирана. Днес бе още по-зле. Само след няколко обиколки вече имах проблеми с гумите, въпреки че в началото направих много добър старт и спечелих доста позиции. Надявах се да спечеля точки.

Опитахме се да изместим напред първото спиране, но и с втория комплект меки гуми имахме същите проблеми. Колата се пързаляше, явно сцеплението бе ниско и гумите се износваха бързо, доста по-бързо отколкото при останалите. Не бих казал, че съм карал прекалено агресивно, напротив, опитах се да пазя гумите. Но нямаше какво да се направи. Положението не се промени и след като сложихме медиум смес. Трябва да разберем, защо не успяхме да намерим точния баланс тук.

По отношение на удара със Сена, мога да кажа че е чисто състезателен инцидент. Един от болидите на Торо Росо се опита да ме изпревари от външната страна на трети завой, а Бруно имаше по-добро сцепление и мина отвътре. Така на четвъртия завой бяхме гума до гума и просто се ударихме. Видяли сте как приключи всичко.“