Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса най-бърз във втория дъждовен ден от тестовете на Спа

Маса най-бърз във втория дъждовен ден от тестовете на Спа

66
0

След като през първия ден на изпитанията на пистата Спа пилотите се радваха на прекрасно време, вчера нещата се промениха и традиционния дъжд в Ардените отново напомни за себе си. Така при дъждовни условия Фелипе Маса постигна най-добро време. Пистата бе мокра още сутринта след нощния дъжд, към обяд заваля отново и едва в късния следобед условията се подобриха. Тогава дойде и най-доброто време на бразилския пилот на Ферари – 1:46,698 минути след направени 54 обиколки. Времето на Маса бе само с няколко хилядни по-слабо от това на Люис Хамилтън, постигнато в първия ден. В края на деня Маса приключи тестовете излизайки от пистата с празен резервоар след проведения от Ферари тест за количеството гориво в резервоара.
Единствено Фернандо Алонсо се доближи до времето на бразилския си съперник. Пилотът на Макларън бе най-прилежен от колегите си и след направените 68 обиколки бе с малко над 0,3 секунди по-бавен от Маса. Хейки Ковалайнен, който кара за Рено в този ден завърши на трета позиция с изоставане от малко над секунда след 44 обиколки практика. Четвърти както и в първия ден бе Ралф Шумахер от екипа на Тойота. Германецът направи 29 обиколки като в крайна сметка изоставането му бе с 1,836 секунди.
Адриян Сутил за втори път през този сезон след мократа трета тренировка в Монако показа, че е много бърз при трудни и променливи климатични условия. Пилотът на Спайкър се класира на пета позиция след 49 обиколки с изоставане от 2,175 секунди зад водача. Култард (Ред Бул/+ 2,217/40 обиколки) и Бътън (Хонда/+ 2,828/50 обиколки) заеха шеста и седма позиция и бяха последните пилоти успели да изостанат на по-малко от три секунди от Маса.
Интереса на медиите отново бе привлечен от повторното появяване на Себастиен Бурде в кокпита на Торо-Росо. Той причини едно от малкото прекъсвания на изпитанията и не впечатли особено с времената си. Все пак след солидна работа серийния шампион в Чамп Кар сериите направи 53 обиколки на трасето и се класира на осмо място с изоставане от 3,034 секунди.
Местата до края на класирането бяха заети от Нико Розберг (Уилямс/ + 3,597/52 обиколки), Антъни Дейвидсън (Super-Aguri-Honda/+ 5,740/54 обиколки) и Роберт Кубица (BMW Sauber F1 Team/+ 8,457/29 обиколки). Интересното за днешния ден ще е появяването на Кристиян Клийн в кокпита на Спайкър. Все още обаче не се знае със сигурност дали той ще замести Кристиян Алберс в Гран при на Европа.