Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Най-трудното в състезанието бе стартът

Маса: Най-трудното в състезанието бе стартът

97
0

Изключително доволен бе Фелипе Маса бе от победата си в Гран при на Испания на пистата Каталуния днес. Бразилският пилот на Ферари даде израз на радостта си още в кокпита, на път към почетната стълбичка, когато бе поздравен горещо и от тима.
Малка беше тясно и за двама ни. Рискувахме и двамата, защото в състезание първият завой е изключително важен. В Малайзия загубих, така че този път исках да си остана на позицията. Докоснахме се, бяхме страшно близо – коментира бразилецът. – Определено смятам, че най-трудната част от състезанието бе стартът. След като установих, че нищо не е станало с колата ми, успях да натрупам аванс и победата бе в ръцете ми. Бях притеснен за болида, тъй като това бе и второ състезание за мотора ми.
Радостта на Фелипе бе споделена от целия екип и Михаел Шумахер, но Кими Райконен изчезна доста преди финала на състезанието.
Честно казано, нямам какво толкова да кажа освен, че съм крайно разочарован. Вървях с добро темпо и можех да постигна хубав резултат, но внезапно се появи проблем с електричеството и всичко, което можех да направя, бе да се прибера в бокса – заяви финландецът.